Kirjat / Osta

Kirjojamme saa edullisimmin näiden sivujen kautta eli suoraan kustantajalta – ja kotimaahan ilman toimituskuluja! Ostaminen tapahtuu kirjoittamalla Yhteystiedot-sivun Ota yhteyttä -kohtaan, minkä kirjan tai mitkä kirjat haluaa ostaa sekä omat yhteystiedot (osoite ja mielellään myös puhelinnumero).

Verga: Cavalleria rusticana, 15,00 €
Mazzariol: Veljeni, supersankari, 15,00 €
Cognetti: Sofia pukeutuu aina mustaan, 20,00 €
(kustantaja: Artemisia Edizioni)
(Nämä hinnat sisältävät postituskulut kotimaahan.)

Seuraavien kirjojen hankintapaikaksi suosittelemme BoD:n verkkokauppaa:
Magris: Toinen meri, 21,90 € (+ toimituskulut), osta täältä.
Caboni: Kuka sinä olet, Clarice, 19,90 € (+ toimituskulut), osta täältä.
Pirandello: Vino nenä, 21,90 € (+ toimituskulut) osta täältä.

Kirjojamme saa myös muista verkkokaupoista, mutta vaihtelevin hinnoin ja toimituskuluin. Impromptun kirjoja on myynnissä myös Akateemisen kirjakaupan ja Suomalaisen kirjakaupan myymälöissä (ainakin tilaustuotteena) sekä Rosebudin myymälöissä ja Nide-kirjakaupassa.

E-kirjoina Impromptun kirjat löytyvät Nextory-palvelusta kuukausimaksulla (uusi käyttäjä saa ilmaisen kokeilujakson 14 päiväksi). Jos e-kirjan haluaa ostaa itselleen, suosittelemme BoD:n kirjakauppaa (hinnat alk. 6,49 €).

Veljeni, supersankari on saatavissa myös äänikirjana (lukijana Kalle Chydenius) Nextory-palvelusta kuukausimaksulla (ilmainen kokeilujakso 14 päivää).

KIRJAESITTELYT

Toinen meri (2020
)

Claudio Magrisin Toinen meri (Un altro mare, 1991, suom. Hannimari Heino) ilmestyi syyskuussa 2020.

Impromptun Italialaisen kirjallisuuden klassikot -sarjan odotettu uutuus, Claudio Magrisin romaani Toinen meri (Un altro mare) ilmestyi Hannimari Heinon suomentamana syyskuussa 2020. Magrisin todellisuuspohjainen aateromaani kysyy, mitä on yksilön vapaus ja onko elämä instituutioiden ulkopuolella mahdollista. Se hahmottelee ”tosielämää”, hetkelle antautumista ja itsen häivyttämistä pikemmin kuin levittäytymistä yhä laajemmalle.

Romaani kertoo Enrico Mreulen (1886–1959) vaiheista Euroopan historian käännekohdissa rajojen siirtyessä niin kartalla kuin ihmismielessä. Keskiössä on Enricon nuoruudenystävä, filosofi-runoilija Carlo Michelstaedter (1887–1910) ja hänen antaumuksen filosofiansa. Ystävä on Enricon radikaalien valintojen johtotähti, jota Enrico uskollisesti seuraa ja joka uhkaa samalla näivettää hänet.

Toinen meri kuvastelee myyttien ja sankaritarujen viitoittamaa täyteyttä – mutta loittoneeko nykyhetki yhä kauemmas?

Claudio Magris (s. 1939) on merkittävimpiä nykyeurooppalaisia kirjailijoita. Häneltä on ilmestynyt romaaneja, esseitä, näytelmiä ja kirjeenvaihtoa, ja hänen tuotantoaan on käännetty kymmenille kielille. Magrisilta on aiemmin suomennettu teokset Tonava (WSOY, suom. Leena Taavitsainen-Petäjä 2000), Mikrokosmoksia (WSOY, suom. Hannimari Heino 2002) ja Ymmärrättehän (ai-ai, suom. Hannimari Heino 2007).

Suomentaja Hannimari Heino on kääntänyt lukuisia italialaisia nykykirjailijoita sekä eritoten italialaista runoutta. Magrisin lisäksi hän on tehnyt suomalaisille lukijoille tunnetuksi esimerkiksi Eugenio Montalen ja Giuseppe Ungarettin tuotantoa.

Päällys ja kannen suunnittelu on Kai Rentolan. Toinen meri on saatavissa sekä painettuna kirjana (sidottu kovakantinen) että e-kirjana.


Kuka sinä olet, Clarice?

Kätketyn kirjeen salaisuus (2020)

Cristina Cabonin Kuka sinä olet, Clarice? Kätketyn kirjeen salaisuus (La rilegatrice di storie perdute, 2017, suom. Osmo Korhonen) ilmestyi kesäkuussa 2020.

Kirjastonhoitaja Sofia Bauer löytää Roomassa antikvariaatista kirjan, jonka kannen sisään on piilotettu kirje. Sen on kirjoittanut kaksi sataa vuotta aikaisemmin elänyt kirjansitoja Clarice von Harmel. Sofia ryhtyy selvittämään kirjeeseen sisältyvää salaisuutta.

Monivaiheisesta salapoliisityöstä syntyy kirjan perusjännite, jota sävyttävät Sofian oman elämän muutokset ja elämänvalintojen pohdinnat. Tämän rinnalla kulkee toinen kerrontalinja, nuoren Claricen selviytymistarina. Olemme vuoroin nykypäivän, vuoroin 1800-luvun alun Roomassa, Wienissä, Münchenissä… Taitavasti kirjailija yhdistää kahden aikakauden tapahtumat tiiviiksi kudelmaksi, joka tempaa mukaansa ja pitää lukijan otteessaan viimeiselle sivulle asti.

Cristina Caboni on Italian luetuimpia nykykirjailijoita. Kuka sinä olet, Clarice? kietoo yhteen kahden eri aikakauden naisen tarinat.  Mikä oli naisen asema 1800-luvun alun Euroopassa? Miten rakentaa elämäänsä 2000-luvun nuori nainen? Cabonin teos on uskomaton seikkailukertomus, jossa liikutaan vanhojen kirjojen, antikvariaattien, kirjastojen, kirjallisuuden historian, kirjansidonnan, grafologian ja kalligrafian – ja tietysti myös rakkauden maailmassa.

Päällyksen ja kannen on suunnitellut Kai Rentola.
Kuka sinä olet, Clarice? on saatavissa painettuna kirjana (nidottu pehmeäkantinen) ja e-kirjana.


Cavalleria rusticana

ja muita sisilialaisnovelleja (2019)

Giovanni Vergan Cavalleria rusticana ja muita sisilialaisnovelleja (Vita dei campi, 1880, suom. Juuso Kortelainen) ilmestyi toukokuussa 2019.

Giovanni Verga on ranskalaisesta naturalismista ja erityisesti Émile Zolan teoksista innoituksensa saaneen, verisminä tunnetun Italian kirjallisen suuntauksen tärkein edustaja. Nyt suomennettu, alkujaan vuonna 1880 julkaistu novellikokoelma oli verismin ensimmäinen mestariteos ja jatkaa nyt Impromptun Italialaisen kirjallisuuden klassikot -sarjaa. Novelleissaan Verga kuvaa omien kotiseutujensa vaatimattoman väen elämää Sisiliassa.

Todellisuuden luonnonmukaisen kuvaamisen hengessä Verga antaa henkilöhahmojensa puhua omalla äänellään. Sisilian maaseudulla ihmisten elämää ohjailevat näkymättömät lait ja kirjoittamattomat säännöt, ja tarinat kulkevat useimmiten traagista loppua kohti kuin vääjäämättömän loogisia uria seuraillen. Nimikkonovelli Cavalleria rusticana on tullut tunnetuksi myös Pietro Mascagnin oopperasovituksena.

Cavalleria rusticana on saatavissa painettuna kirjana (nidottu pehmeäkantinen) ja e-kirjana.

Veljeni, supersankari (2018)

Giacomo Mazzariolin Veljeni, supersankari (Mio fratello rincorre i dinosauri, 2016, suom. Osmo Korhonen) ilmestyi syyskuussa 2018.

Giacomo Mazzariolin romaani Veljeni, supersankari on tositarina Giovannista, jolla on Downin syndrooma.
Ja kuten Giacomo, isoveli ja kirjan kirjoittaja, sanoo: ”Kirja on myös minun tarinani”. Kaikki lähti siitä, kun Giacomo teki pikkuveljestään videon ja julkaisi sen YouTubessa. Videon valtavan suosion myötä Giacomo päätti kirjoittaa tämän kirjan.
Miten isoveli ja muu perhe ottaa vastaan uutisen pikkuveljestä? Miten uusi perheenjäsen vaikuttaa perheen elämään? Giacomo kuvaa herkästi sekä pikkuveljeään että omaa kasvuaan ja kehitystään tämän rinnalla. ”Kaikki me olemme erilaisia, loppujen lopuksi.” Pikkuveli Giovanni on kirjan supersankari. Kirjasta on Italiassa tehty vuonna 2019 myös kokoillan elokuva Mio fratello rincorre i dinosauri.

Päällys ja kannen suunnittelu on Kai Rentolan.
Veljeni, supersankari on saatavissa paitsi painettuna kirjana (sidottu kovakantinen) ja e-kirjana, myös äänikirjana.
Äänikirjana (lukijana Kalle Chydenius) se on tällä hetkellä saatavilla vain Nextorystä kuukausimaksulla (ilmainen kokeilujakso 14 päivää).

Vino nenä (2018)

 Luigi Pirandellon Vino nenä (Uno, nessuno e centomila, 1926, suom. Juuso Kortelainen) ilmestyi syyskuussa 2018.

Nobel-palkitun Luigi Pirandellon tragikoominen ja lukijan maailmankuvaa järisyttävä romaani todellisuuden suhteellisuudesta, kommunikaation mahdottomuudesta ja eksistentiaalisesta yksinäisyydestä ilmestyy nyt vihdoin suomeksi. Teemat ovat yhtä ajankohtaisia nyt kuin teoksen ilmestymisajankohtana 1920-luvulla.

Niukasti suomennetun Pirandellon Vino nenä aloittaa Impromptun Italialaisen kirjallisuuden klassikot -sarjan. Sen kertojapäähenkilö Vitangelo Moscarda ajautuu kriisiin, kun vaimo toteaa hänen nenänsä olevan vino. Mihin tuo vaimon kohtalokas toteamus johtaakaan?

Vino nenä on saatavissa painettuna kirjana (sidottu kovakantinen) ja e-kirjana. Päällys ja kannen suunnittelu on Kai Rentolan.

*********************************************************************************************************

Sofia pukeutuu aina mustaan
(Artemisia Edizioni, 2019)

Paolo Cognettin Sofia pukeutuu aina mustaan (Sofia si veste sempre di nero, 2012, suom. Osmo Korhonen) ilmestyi vuonna 2019 Artemisian kustantamana.

Sofia pukeutuu aina mustaan koostuu kymmenestä kertomuksesta. Ne muodostavat mosaiikkimaisen kokonaisuuden ja kertovat päähenkilön, Sofia Muratoren elämästä 1970-luvun lopulta nykyaikaan. Esiin tulevat Italian yhteiskunnallisen kehityksen taitekohdat. Episodien näkökulmat vaihtelevat, ja tapahtumat leikkaavat kronologisesti toisiaan.

Paolo Cognetti kuuluu Italian kiinnostavimpiin nykykirjailijoihin. Sofia si veste sempre di nero oli ehdolla arvostetun kirjallisuuspalkinnon Premio Stregan saajaksi vuonna 2013 ja Otto montagne (Kahdeksan vuorta, Bazar 2017, suom. Lotta Toivanen) voitti sen vuonna 2017.

Sofia pukeutuu aina mustaan on saatavissa vain painettuna kirjana (nidottu pehmeäkantinen). Kirjan on kustantanut Artemisia Edizioni, mutta sen voi tilata myös tätä kautta (ilmainen toimitus, ei postikuluja). Kirjoita Ota yhteyttä -kohtaan, minkä kirjan tai mitkä kirjat haluat ostaa sekä yhteystietosi. Kirjaa saa muistakin verkkokaupoista, mutta vaihtelevin hinnoin ja toimituskuluin. Kirja löytyy myös ainakin Suomalaisesta kirjakaupasta tilaustuotteena.