Kirjat

Bestseller Italiasta:
Veljeni, supersankari

Giacomo Mazzariol: Veljeni, supersankari (Mio fratello rincorre i dinosauri, 2016, suom. Osmo Korhonen).

Giacomo Mazzariolin romaani Veljeni, supersankari on tositarina Giovannista, jolla on Downin syndrooma. Ja kuten Giacomo, isoveli ja kirjan kirjoittaja, sanoo: ”Kirja on myös minun tarinani”. Kaikki lähti siitä, kun Giacomo teki pikkuveljestään videon ja julkaisi sen YouTubessa. Videon valtavan suosion myötä Giacomo päätti kirjoittaa tämän kirjan.

Miten isoveli ja muu perhe ottaa vastaan uutisen pikkuveljestä? Miten uusi perheenjäsen vaikuttaa perheen elämään? Giacomo kuvaa herkästi sekä pikkuveljeään että omaa kasvuaan ja kehitystään tämän rinnalla. ”Kaikki me olemme erilaisia, loppujen lopuksi.” Pikkuveli Giovanni on kirjan supersankari. Kirjasta on Italiassa tekeillä myös elokuva.

ISBN 978-952-69071-3-0

Veljeni, supersankari ilmestyi 12.9.2018.


Ajankohtainen klassikko:
Vino nenä

 Luigi Pirandello: Vino nenä (Uno, nessuno e centomila, 1926, suom. Juuso Kortelainen).

Nobel-palkitun Luigi Pirandellon tragikoominen ja lukijan maailmankuvaa järisyttävä romaani todellisuuden suhteellisuudesta, kommunikaation mahdottomuudesta ja eksistentiaalisesta yksinäisyydestä ilmestyy nyt vihdoin suomeksi.

Romaanin Vino nenä teemat ovat yhtä ajankohtaisia nyt kuin teoksen ilmestymisajankohtana 1920-luvulla.

Niukasti suomennetun Pirandellon Vino nenä aloittaa Impromptun Italialaisen kirjallisuuden klassikot -sarjan. Sen kertojapäähenkilö Vitangelo Moscarda ajautuu kriisiin, kun vaimo toteaa hänen nenänsä olevan vino. Mihin tuo vaimon kohtalokas toteamus johtaakaan?

ISBN 978-952-69071-0-9

Vino nenä ilmestyi 25.9.2018.

Verismiä Italiasta:
Cavalleria rusticana ja muita sisilialaisnovelleja

Giovanni Verga: Cavalleria rusticana ja muita sisilialaisnovelleja (Vita dei campi, 1880, suom. Juuso Kortelainen)

Giovanni Verga on ranskalaisesta naturalismista ja erityisesti Émile Zolan teoksista innoituksensa saaneen, verisminä tunnetun kirjallisen suuntauksen tärkein edustaja. Nyt suomennettu, alkujaan vuonna 1880 julkaistu novellikokoelma oli verismin ensimmäinen mestariteos. Siinä Verga kuvasi omien kotiseutujensa vaatimattoman väen elämää Sisiliassa.

Todellisuuden luonnonmukaisen kuvaamisen hengessä Verga antaa henkilöhahmojensa puhua omalla äänellään. Sisilian maaseudulla ihmisten elämää ohjailevat näkymättömät lait ja kirjoittamattomat säännöt, ja tarinat kulkevat useimmiten traagista loppua kohti kuin vääjäämättömän loogisia uria seuraillen. Nimikkonovelli Cavalleria rusticana on tullut tunnetuksi myös Pietro Mascagnin oopperasovituksena.

ISBN 978-952-69252-0-2

Cavalleria rusticana ja muita sisilialaisnovelleja ilmestyi 27.5.2019