Sofia pukeutuu aina mustaan (Artemisia Edizioni, 2019)

Paolo Cognetti: Sofia pukeutuu aina mustaan (Sofia si veste sempre di nero, 2012, suom. Osmo Korhonen). Ilmestyi vuonna 2019 Artemisian kustantamana.

Sofia pukeutuu aina mustaan koostuu kymmenestä kertomuksesta. Ne muodostavat mosaiikkimaisen kokonaisuuden ja kertovat päähenkilön, Sofia Muratoren elämästä 1970-luvun lopulta nykyaikaan. Esiin tulevat Italian yhteiskunnallisen kehityksen taitekohdat. Episodien näkökulmat vaihtelevat, ja tapahtumat leikkaavat kronologisesti toisiaan. 

Paolo Cognetti kuuluu Italian kiinnostavimpiin nykykirjailijoihin. Sofia si veste sempre di nero oli ehdolla arvostetun kirjallisuuspalkinnon Premio Stregan saajaksi vuonna 2013 ja Otto montagne (Kahdeksan vuorta, Bazar 2017, suom. Lotta Toivanen) voitti sen vuonna 2017. 

Sofia pukeutuu aina mustaan on saatavissa vain painettuna kirjana (nidottu pehmeäkantinen). Kirjan on kustantanut Artemisia Edizioni, mutta sen voi tilata myös sähköpostilla tästä: info@impromptu.fi. Kirjoita viestiin kirjan nimi sekä yhteystietosi (nimi, osoite ja puhelinnumero).