Cavalleria rusticana ja muita sisilialaisnovelleja (2019)

Giovanni Verga: Cavalleria rusticana ja muita sisilialaisnovelleja (Vita dei campi, 1880, suom. Juuso Kortelainen). ISBN 9789526925202 (nid.) Ilmestyi toukokuussa 2019.

Giovanni Verga on ranskalaisesta naturalismista ja erityisesti Émile Zolan teoksista innoituksensa saaneen, verisminä tunnetun Italian kirjallisen suuntauksen tärkein edustaja. Nyt suomennettu, alkujaan vuonna 1880 julkaistu novellikokoelma oli verismin ensimmäinen mestariteos ja jatkaa nyt Impromptun Italialaisen kirjallisuuden klassikot -sarjaa. Novelleissaan Verga kuvaa omien kotiseutujensa vaatimattoman väen elämää Sisiliassa. 

Todellisuuden luonnonmukaisen kuvaamisen hengessä Verga antaa henkilöhahmojensa puhua omalla äänellään. Sisilian maaseudulla ihmisten elämää ohjailevat näkymättömät lait ja kirjoittamattomat säännöt, ja tarinat kulkevat useimmiten traagista loppua kohti kuin vääjäämättömän loogisia uria seuraillen. Nimikkonovelli Cavalleria rusticana on tullut tunnetuksi myös Pietro Mascagnin oopperasovituksena. 

Cavalleria rusticana ja muita sisilialaisnovelleja on saatavissa painettuna kirjana (nidottu pehmeäkantinen) ja e-kirjana. 

Osta e-kirja BoD:n verkkokaupasta: