Cavalleria rusticana ja muita sisilialaisnovelleja

Giovanni Verga: Cavalleria rusticana ja muita sisilialaisnovelleja (Vita dei campi, 1880, suom. Juuso Kortelainen).

Giovanni Verga on ranskalaisesta naturalismista ja erityisesti Émile Zolan teoksista innoituksensa saaneen, verisminä tunnetun Italian kirjallisen suuntauksen tärkein edustaja. Nyt suomennettu, alkujaan vuonna 1880 julkaistu novellikokoelma oli verismin ensimmäinen mestariteos ja jatkaa nyt Impromptun Italialaisen kirjallisuuden klassikot -sarjaa. Novelleissaan Verga kuvaa omien kotiseutujensa vaatimattoman väen elämää Sisiliassa. 

Todellisuuden luonnonmukaisen kuvaamisen hengessä Verga antaa henkilöhahmojensa puhua omalla äänellään. Sisilian maaseudulla ihmisten elämää ohjailevat näkymättömät lait ja kirjoittamattomat säännöt, ja tarinat kulkevat useimmiten traagista loppua kohti kuin vääjäämättömän loogisia uria seuraillen. Nimikkonovelli Cavalleria rusticana on tullut tunnetuksi myös Pietro Mascagnin oopperasovituksena. 

Cavalleria rusticana ja muita sisilialaisnovelleja -kokoelma ilmestyi 2019 ja uusin, muuttamaton painos 2023. Sitä on saatavissa painettuna kirjana (nidottu pehmeäkantinen, ISBN 9789526925202) ja e-kirjana (ISBN 9789526907192).

Painettu kirja

Hae painettu kirja kirjakaupan myymälästä, esim. täältä:
Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki.

Osta painettu kirja BoD:n verkkokaupasta:

E-kirja

Lue e-kirja Nextory-palvelussa.

Osta e-kirja BoD:n verkkokaupasta: