Toinen meri

Claudio Magris: Toinen meri (Un altro mare, 1991, suom. Hannimari Heino).

Impromptun Italialaisen kirjallisuuden klassikot -sarjan odotettu uutuus, Claudio Magrisin romaani Toinen meri (Un altro mare) ilmestyi Hannimari Heinon suomentamana syyskuussa 2020. Magrisin todellisuuspohjainen aateromaani kysyy, mitä on yksilön vapaus ja onko elämä instituutioiden ulkopuolella mahdollista. Se hahmottelee ”tosielämää”, hetkelle antautumista ja itsen häivyttämistä pikemmin kuin levittäytymistä yhä laajemmalle.

Romaani kertoo Enrico Mreulen (1886–1959) vaiheista Euroopan historian käännekohdissa rajojen siirtyessä niin kartalla kuin ihmismielessä. Keskiössä on Enricon nuoruudenystävä, filosofi-runoilija Carlo Michelstaedter (1887–1910) ja hänen antaumuksen filosofiansa. Ystävä on Enricon radikaalien valintojen johtotähti, jota Enrico uskollisesti seuraa ja joka uhkaa samalla näivettää hänet.

Toinen meri kuvastelee myyttien ja sankaritarujen viitoittamaa täyteyttä – mutta loittoneeko nykyhetki yhä kauemmas?

Claudio Magris (s. 1939) on merkittävimpiä nykyeurooppalaisia kirjailijoita. Häneltä on ilmestynyt romaaneja, esseitä, näytelmiä ja kirjeenvaihtoa, ja hänen tuotantoaan on käännetty kymmenille kielille. Magrisilta on aiemmin suomennettu teokset Tonava (WSOY, suom. Leena Taavitsainen-Petäjä 2000), Mikrokosmoksia (WSOY, suom. Hannimari Heino 2002) ja Ymmärrättehän (ai-ai, suom. Hannimari Heino 2007).

Suomentaja Hannimari Heino on kääntänyt lukuisia italialaisia nykykirjailijoita sekä eritoten italialaista runoutta. Magrisin lisäksi hän on tehnyt suomalaisille lukijoille tunnetuksi esimerkiksi Eugenio Montalen ja Giuseppe Ungaretti tuotantoa.

Päällys ja kannen suunnittelu on Kai Rentolan.

Toinen meri ilmestyi syyskuussa 2020 ja on saatavissa sekä painettuna kirjana (sidottu kovakantinen, ISBN 9789526925240) että e-kirjana (ISBN 9789526925264).

Painettu kirja

Hae Toinen meri kirjakaupan myymälästä, esim. täältä:
Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki,
Nide, Fredrikinkatu 35, Helsinki tai
Nide MUJI, Kauppakeskus Kamppi, 4. krs., Helsinki
Aviador/Kulttuurikulma, Liisankatu 19, Helsinki
Vinhan kirjakauppa, Ruovedentie 15, Ruovesi

Osta painettu kirja BoD:n verkkokaupasta:


E-kirja

Lue e-kirja Nextory-palvelusta.

Osta e-kirja BoD:n verkkokaupasta: