Impromptun tämän kevään uutuus, ranskalaisen Catherine Pozzin (1882-1934) kiehtova novelli Agnès (1927) tulee painosta toukokuussa! Impromptun ranskalaisen käännöskirjallisuuden klassikkosarjan avaavan teoksen päähenkilö on yläluokkainen, 1920-luvun Pariisissa elävä, menestyneiden, lahjakkaiden ja näkemyksissään varmojen ihmisten ympäröimä nuori nainen. Hän havahtuu olevansa aikuisikää lähestyessään itse vielä kaikin puolin keskeneräinen ja kelpaamaton. 

Agnès tarvitsee elämäänsä muutoksen ja käynnistää itsekasvatusprojektin, jonka tavoitteena on kehittyä tulevan rakastetun arvoiseksi. Samalla hän aloittaa kirjeenvaihdon tuon vielä tuntemattoman kanssa. Kirjoittamalla Agnès tutkii itseään, pohtii uskomuksiaan ja rakentaa maailmakuvaansa. Ja ehkä lopulta kelpaa … mutta kenelle?

Catherine Pozzi kuvaa kirjassaan pitkälti omaa elämäänsä ja omaa kasvuaan. Tähän oman identiteetin etsimiseen, pyrkimykseen kasvaa täydeksi itsekseen ja tarpeeseen kelvata on helppo samaistua. Agnèsin on suomentanut Juuso Kortelainen.

Agnès on tulossa kirjakauppoihin pian ja on saatavilla BoD:n verkkokaupassa jo nyt!