Impromptu on hankkinut oikeudet italialaisen Giacomo Mazzariolin romaaniin ”Mio fratello rincorre i dinosauri. Storia mia e di Giovanni che ha un cromosoma in più” (suora käännös: Veljeni jahtaa dinosauruksia. Tarina minusta itsestäni ja Giovannista jolla on yksi kromosomi liikaa). Se on siis isoveljen kirjoittama tarina pikkuveljestä, jolla on Downin oireyhtymä. Teoksen suomentaa Osmo Korhonen.

Mazzariolin romaani on ollut korkealla Italian kirjamyyntitilastoissa ilmestymisestään (2016) lähtien. Se on koskettava ja inhimillinen, tosielämään perustuva kertomus siitä miten isoveli ja koko perhe kokee uuden, erilaisen perheenjäsenen ja oppii elämään hänen kanssaan ja hänen ehdoillaan.

Pontimen kirjan kirjoittamiseen Giacomo sai sen jälkeen, kun he tyhdessä Giovannin kanssa tekivät Youtube-videon, joka sai valtavan suosion. Videon voi katsoa täältä: https://www.youtube.com/watch?v=0v8twxPsszY.

 

Kirjan aihepiiri – ihmisten erilaisuus, suvaitsevaisuus, toisen huomioon ottaminen sekä kasvu ja oppiminen – on aina ajankohtainen ja tärkeä, ja ehkä tämän päivän maailmassa erityisesti. Tarina on liikuttava, mutta samalla myös hauska ja ajatuksia herättävä. Sopii myös nuorille lukijoille, esimerkiksi kouluihin!