Vuoden 2022 kirjailijaesittelyissä ensimmäiseksi Impromptun tällä hetkellä ainoa kotimainen kirjailija Virve Sammalkorpi.

Meillä oli ilo kustantaa kirjailijan kahdeksas romaani, Tehtävä. Kirja ilmestyi lokakuun lopussa 2021, juuri ennen Helsingin kirjamessuja.

Koskettava, tiivistunnelmainen Tehtävä kuvaa yhteisön välittävää voimaa. Sen päähenkilö, kahdestaan isänsä Mikaelin kanssa elävä 13-vuotias Luis, on jo sulattanut monen lukijan sydämet.

Sammalkorpi on monipuolinen ja kiinnostava kirjailija: Hän debytoi rohkeasti vuonna 1999 esikoisromaanilla Sinkkuleikki, jonka katsotaan olleen edelläkävijä koko kotimaiselle chick lit -genrelle. Kirja oli ilmestymisvuonna Helsingin Sanomien esikoisromaanikilpailun palkintoehdokas. Esikoisromaanin seurasivat suositut romaanit Paula ja Klaus, Pinnan alla ja Runeberg-palkintoehdokkaaksi vuonna 2004 noussut romaani Metsän keskellä maja, joka kuvaa oivaltavasti kesämökilleen kidnapatun naisen ja hänen kaappaajansa suhdetta.

Vuonna 2006 ilmestyneen romaanin Kahvila Dominokujalla jälkeen Sammalkorvella oli 10 vuoden julkaisutauko ennen vuonna 2016 ilmestynyttä ja seuraavana vuonna Savonian- ja Kuvastaja-palkinnot saanutta romaania Paflagonian perilliset. Romaanin ovat kääntäneet englanniksi arvostettu kääntäjäpari Emily ja Fleur Jeremiah; Children of the Cave ilmestyi vuonna 2019 Peirene Pressin kustantamana.

Sammalkorpi on taitava ihmiskuvaaja, ja hänen henkilöhahmoihinsa on helppo kiintyä. Hänellä on myös kyky tarttua ajan ilmiöihin ja punoa ne kiinteäksi, luontevaksi osaksi tarinoidensa juonta. Näin on myös romaanin Tehtävä kohdalla, jossa yhtenä teemana on koulukiusaaminen.

Kirjan on toivottu löytävän tiensä myös kouluihin ja ammattikasvattajien käsiin. Päähenkilö tekee kirjan helposti eläydyttäväksi myös nuoremmille lukijoille.

Erästä lukijapalautetta lainataksemme: ”Tehtävällä on tehtävä!”

Tutustu romaaniin: https://www.impromptu.fi/kirjat/tehtava-2021/

Virve Sammalkorpi, Facebook ja verkkosivu: https://www.facebook.com/virvesammalkorpihttp://sammalkorpi.net